Aktiviteter

Besøk Herøy Gard

Besøk Herøy Gard, et av de viktigste stedene langs Kystpilegrimsleia, og opplev åndelig historie og ro på et av Norges eldste og mest ærverdige steder.

Historisk pilegrimssted ved Herøy Gard

Herøy Gard står ut som et viktig stoppested langs den historiske Kystpilegrimsleia, hvor pilegrimer har vandret i århundrer. Dette fredfulle stedet tilbyr besøkende en sjanse til å oppleve både historie og åndelighet dypt forankret i norsk kulturarv.

Steinkirken 

Hovedattraksjonen ved Herøy Gard er ruinen etter den gamle steinkirken, et pilegrimsmål som fascinerer besøkende da den fortsatt vekker undring og tilbyr en unik forbindelse til fortiden. Bak hovedhuset finner du det lille steinhuset, et tilfluktssted hvor pilegrimer historisk sett har søkt ly og ro. Inne i steinhuset er det enkle benker hvor du kan sitte ned og reflektere, beskyttet mot vær og vind. I steinhuset finner du også en spesielt utarbeidet bønn som inviterer besøkende til å fordype seg i stedets åndelige arv. Dette er et ideelt stoppested for de som søker ro i sin åndelige søken eller ønsker å oppleve en del av Norges kulturelle og historiske landskap.

Kystpilegrimsleia: Fra Selje til Nidaros

Herøy er et viktig punkt på reisen langs Kystpilegrimsleia, med Selje som den første stoppested sør for Herøy, og Giske og Borgund nordover mot Nidaros. Fra Herøy kan du også ta turen innom Storfjorden og videre langs Valldalsleia, som byr på spektakulær natur og ytterligere historiske severdigheter.

Skaff deg et pilegrimspass til reisen din

Pilegrimspass er tilgjengelig for kjøp på Kystmuseet og kirkens kontor i Fosnavåg, som gir deg en unik mulighet til å dokumentere din reise langs denne historiske ruten. Dette passet er ikke bare et minne om reisen, men også en praktisk måte å samle stempler og informasjon underveis.

Besøk Herøy Gard på Kystpilegrimsleia

Ta turen til Herøy Gard for en sjanse til å trå i pilegrimenes fotspor, finne indre ro og utforske den dype historien som har formet dette vakre landskapet. Her kan du oppleve en del av Norges rike pilegrimshistorie i en atmosfære preget av historisk betydning og åndelig refleksjon.

Er du interessert?

Hvis du er nysgjerrig på våre aktiviteter og ønsker mer informasjon, ikke nøl med å sende oss en forespørsel.
Send forespørsel
Tilbakemeldinger

Hva våre gjester har å si

Bestill nå

Bestill ditt eventyr i dag!

Er du klar for ditt neste øy-eventyr? Bestill overnatting hos Runde Panorama nå og sikre deg et behagelig opphold. Gled deg til luksus, spektakulær natur og uforglemmelige opplevelser!